skip to Main Content
31. avgust 2023

31. avgusta 2023, na mednarodni dan dobrega življenja za vse, smo Mladi za podnebno pravičnost v prostorih GT22 v Mariboru organizirali predstavitev in igranje igre “Good life for all” oz. Dobro življenje za vse. Istočasno je dogodek potekal ne le pri nas, ampak tudi v Nemčiji, na Hrvaškem in Tanzaniji. Po igranju igre smo se še povezali z igralci drugih držav in se pogovarjali o problematiki podnebne krize.

V prihodnosti se bodo še organizirali podobni dogodki igranja te igre v šolah/mladinskih centrih, prav tako kot naše podnebne delavnice v okviru kampanje “Gremo v šole!”.

NAMEN IN CILJI NAMIZNE IGRE

Namizna igra je namenjena petim igralcem, ki prevzamejo vloge ljudi iz različnih delov sveta (globalni sever in jug), ki so vpeti v dobavne in potrošniške verige. Pokriva tri področja (‘agroekologija in mednarodna trgovina’, ‘digitalnost in rudarjenje’, ter ‘turizem in kolonializem’) in nam poskuša z metodo igranja predstaviti relevantnost posameznikovih dejanj, ki pa brez skupnih prizadevanj in politične volje po izboljšanju sveta ne bodo dosegla dejanskih pozitivnih sprememb na bolje.

Cilj igre je, da vsi igralci dosežemo dobro življenje ter poskrbimo, da bosta narava in družba bolj zdravi in na splošno v boljšem stanju.

Namizna igra se razvija v okviru projekta “Učna gradiva za dobro (dostojno) življenje za vse”, ki so ga zagnali na nemški Univerzi v Siegnu in je financirana s strani Nemške zvezne fundacije za okolje, ‘Engagement Global’ in ‘Misereor’. Poučne igre so se razvile s pomočjo partnerjev projekta, ki prihajajo iz Tanzanije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije, pri tem so tudi sami prispevali svoje vsebine in poglede

Igre naslavljajo predvsem mlade (dijake, študente), starejše od 14 let.

Povezava do projekta in predstavitve namizne igre je dostopna preko povezave: https://thkopp4.wixsite.com/thegoodlifeforall

Na spletni strani se nahajajo gradiva za igre, slovarček strokovnih izrazov, uporabljenih pri igrah, navodila za igranje in kontaktne informacije. Trenutno so informacije na strani na voljo v nemškem in angleškem jeziku.

23. november 2023

V četrtek, 23. novembra, ob 19:00 smo se pridružili MKC Mariboru na njihovem družabnem večeru v Kulturnem inkubatorju v Mariboru. Tam smo na kratko predstavili naše gibanje, igrali namizno igro “Dobro življenje za vse” in se družili.