skip to Main Content

🌏 𝗣𝗼𝗱𝗻𝗲𝗯𝗻𝗶 𝘀̌𝘁𝗿𝗮𝗷𝗸 𝟱.𝟬: 𝗢𝗕𝗟𝗝𝗨𝗕𝗘 𝗥𝗔𝗭𝗡𝗘, 𝗦̌𝗘 𝗩𝗘𝗗𝗡𝗢 𝗣𝗥𝗔𝗭𝗡𝗘❗

Podnebna kriza ima katastrofalne razsežnosti. Časa za ukrepanje je vedno manj – odgovorni, ki bi morali temu problemu nameniti največjo mero resnosti, pa so podrejeni interesom kapitala. Trajnost je prioriteta le na papirju. 💶

Protestiramo z jasnimi cilji – želimo spremembe, sistemske spremembe, ki bodo vsem, delovnim ljudem in naravi, zagotovile dostojno življenje znotraj naravnih omejitev planeta. 🌍
Zahtevamo, da nova vlada preneha z leporečenjem in pasivnostjo – dovolj nam je praznih besed in obljub.

𝗭𝗱𝗮𝗷 𝗼𝗱 𝗻𝗷𝗲 𝘇𝗮𝗵𝘁𝗲𝘃𝗮𝗺𝗼 𝗱𝗲𝗷𝗮𝗻𝗷𝗮❗

❗𝗭𝗮𝘁𝗼 𝘀𝗲 𝗯𝗼𝗺𝗼 𝘃 𝗽𝗲𝘁𝗲𝗸, 𝟯. 𝟯. 𝟮𝟬𝟮𝟯, 𝗼𝗯 𝟭𝟯.𝟬𝟱 𝘇𝗯𝗿𝗮𝗹𝗶 𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗱𝗻𝗲𝗯𝗻𝗲𝗺 𝘀̌𝘁𝗿𝗮𝗷𝗸𝘂❗

Kje?

Ljubljana, Kongresni trg
Maribor, Trg svobode

Kdaj?

3. marec 2023
ob 13.05

Pomagaj pri ozaveščanju!

Deli in ozaveščaj

S pomočjo socialnih omrežjih lahko širiš vest o podnebnih protestih. Postani del ekipe Mladih za podnebno pravičnost ter si na Facebooku nastavi naslovno sliko prihajajočega protesta.

✊🏻 Grafike, ki smo jih pripravili za nadaljno uporabo! 📢

🌱 ✊🏻 Pridruži se podnebnemu štrajku! ✊🏻 🌱

✊🏻 Ideje za transparente! Ker ni planeta B! 📢

✍️ 🏫 Za dijake_inje – pošlji e-sporočilo vodstvo šolo in si natisni opravičilo! 🏫 ✍️

Prejšnje proteste smo organizirali pet minut do polne ure, ob 11.55, ker smo hoteli povedati, da nam časa zmanjkuje. Tokrat se protest začne pet minut čez polno uro, ob 13.05, ker z zelenim prehodom že zamujamo!

Živimo v svetu, kjer nas poleg okoljske pesti še mnogo drugih kriz. Mladi si ne morejo privoščiti stanovanj, starejši z nizkimi pokojninami ne morejo preživeti, sistem javnega zdravja se podira, zajela nas je draginja, na evropskih tleh po dvajsetih letih spet divja vojna … Moramo razumeti, da se vse te krize med sabo prepletajo in druga drugo poglabljajo.

To ni le protest proti izkoriščanju okolja, temveč tudi proti nenasitni pošasti nebrzdanega kapitalizma, ki uničuje tako našo ekonomsko kot okoljsko varnost.

Zavedamo se, da so javne dobrine, kot so javni prevoz, javna stanovanja in javne površine, ne le cenejše in bolj solidarne, temveč tudi okolju prijazne. Za njihovo ohranitev in razširitev se bomo borili.
Od trenutne slovenske vlade smo v času kampanje dobili ogromno obljub glede reševanja okoljske krize, zdaj pa zahtevamo, da te obljube začnejo konkretno uresničevati!

Naše zahteve smo oblikovali na podnebnih skupščinah, ki so potekale v lanskem letu, in so še vedno aktualne.
Dostopne so na naši spletni strani, več o njih pa lahko izveste tudi na naših preostalih kanalih.

🗓️ 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗸, 𝟯. 𝗺𝗮𝗿𝗲𝗰, 𝗼𝗯 𝟭𝟯.𝟬𝟱
📍𝗟𝗷𝘂𝗯𝗹𝗷𝗮𝗻𝗮: 𝗞𝗼𝗻𝗴𝗿𝗲𝘀𝗻𝗶 𝘁𝗿𝗴
📍𝗠𝗮𝗿𝗶𝗯𝗼𝗿: 𝗧𝗿𝗴 𝘀𝘃𝗼𝗯𝗼𝗱𝗲